Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Αν ο νόμος για το Brexit δεν εγκριθεί μέχρι το καλοκαίρι, οι επιλογές είναι σημαντικά δυσκολότερες»

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με πηγές από το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο που επικαλείται το Reuters, «τα επιχειρήματα για μια "μη συμφωνία" και για το αν θα ανακληθεί ή όχι το άρθρο 50 θα γίνουν πιο δυναμικά»

Αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν εγκρίνουν τη νομοθεσία που επικυρώνει το Brexit πριν από τη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι, οι διαθέσιμες επιλογές θα καταστούν «σημαντικά πιο δυσάρεστες», δήλωσε πηγή από το γραφείο της Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο του Brexit στο κοινοβούλιο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, όμως το Εργατικό Κόμμα και οι «αντάρτες» του Συντηρητικού Κόμματος δηλώνεουν ότι σχεδιάζουν να το καταψηφίσουν.

«Αν το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης δεν εγκριθεί μέχρι τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για το καλοκαίρι τότε η επιλογή θα γίνει σημαντικά πιο δυσάρεστη επειδή τα επιχειρήματα για μια 'μη συμφωνία' και για το αν θα ανακληθεί ή όχι το Άρθρο 50 θα γίνουν πιο δυναμικά».

Η ίδια πηγή είπε επίσης πως το νομοσχέδιο θα «περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά» τα οποία θα αντανακλούν τις συζητήσεις που είχε η κυβέρνηση με βουλευτές για τις ανησυχίες τους, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ να έχει απορριφθεί τρεις φορές.

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την κυβέρνηση, δήλωσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο όλες οι πλευρές του Brexit μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  δήλωσε ότι οι συνομιλίες τελείωσαν επειδή η κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί ουσιαστικά από τις θέσεις της και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε συμφωνία για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει το Κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με μια «ενδεικτική» ψηφοφορία με την οποία οι βουλευτές θα δείξουν αν υποστηρίζουν την αποχώρηση έως τις 31 Ιουλίου, ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι «δε νομίζω πως είναι αξιόπιστο να πούμε ότι περνάνε όλη η κοινοβουλευτική συμφωνία και όλα τα στάδια ενός πολύ αμφιλεγόμενου και σημαντικού νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο μέχρι τα τέλη Ιουλίου άρα όχι, δεν θα το υποστηρίξουμε».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο