Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ορμπαν κατά ΕΕ: Προσπαθούν να εξισλαμίσουν την Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ορμπαν κατά ΕΕ: Προσπαθούν να εξισλαμίσουν την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει πλέον δυσφημιστικές εκστρατείες κατά της ΕΕ. Αλλά τώρα κατηγορεί τη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών» ότι σχεδιάζει να εξισλαμίσει την Ευρώπη, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Mέχρι τώρα ακούγαμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει δήθεν διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών και επιδιώκει τον εξισλαμισμό της Ευρώπης, μόνο από ακροδεξιους τρομοκράτες όπως ο Μπράντον Τάραντ και ο Άντερς Μπρέιβικ, γράφει το γερμανικό περιοδικό. «Αλλά τώρα ο επικεφαλής της κυβέρνησης ενός κράτους μέλους της ΕΕ κατηγορεί την Επιτροπή των Βρυξελλών ότι εφαρμόζει ένα τέτοιο σενάριο: είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, αν και είχε υποσχεθεί πρόσφατα να μην κάνει πλέον εκστρατείες εναντίον της ΕΕ. Αλλά η τελευταία του επίθεση εναντίον της ΕΕ ήταν το προοίμιο της εκστρατείας του για τις ευρωπαϊκές εκλογές» γράφει το Der Spiegel

Απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του Fidesz, ο Ορμπάν είπε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι τίποτα λιγότερο από την επιβίωση ή την κατάρρευση του χριστιανικού ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο Ορμπάν κατηγόρησε μάλιστα το Ισλάμ ως αιτία της «κρίσης του ευρωπαϊκού πολιτισμού»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παρουσίασε ένα Σχέδιο επτά σημείων «Ενάντια στην πτώση της Δύσης» όπως είπε, εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία

Ο Ορμπάν ζήτησε από την ΕΕ, μεταξύ άλλων, την «επιστροφή του δικαιώματος διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών» στα επιμέρους εθνικά κράτη, την κατάργηση των ειδικών προπληρωμένων καρτών στους μετανάστες για την επιβίωσή τους και να μπει τέλος στις «διακρίσεις» κατά των χριστιανών στην Ευρώπη.

Τα ψέματα του Ορμπάν

Όπως γράφει το Spiegel τα αιτήματα του Ορμπάν είτε είναι ψευδή είτε διαστρεβλώνουν την αλήθεια:

«Σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες στον τομέα της προστασίας των συνόρων, της μετανάστευσης και της πολιτικής για τους πρόσφυγες βρίσκονται στα χέρια των κρατών - μελών καθώς η ΕΕ δεν διαθέτει κοινή πολιτική για τους πρόσφυγες» .

Ο ισχυρισμός του Ορμπάν ότι δίνονται πολλές εκατοντάδες ευρώ σε «ανώνυμους μετανάστες με προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες» είναι κάτι που προβάλλει ψευδώς για μήνες η άκρα δεξιά στο Διαδίκτυο.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα για περίπου 50.000 πρόσφυγες μέχρι στιγμής, οι οποίοι λαμβάνουν τη μηνιαία οικονομική τους ενίσχυση σε ειδική τραπεζική κάρτα που συνδέεται με υποχρεωτική δήλωση. Αυτή δεν είναι ανώνυμη, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός Ελλάδας, τα ποσά που δίνονται είναι 150 ευρώ ανά άτομο το μήνα και έως 550 ευρώ για οικογένειες με παιδιά» γράφει το Spiegel.

Πηγή:Der Siegel - ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL