Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΕ: Παράταση μέχρι τις 22/5 για το Brexit

ΑΜΠΕ

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η τελευταία πριν τις Ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που δινόταν παράταση πέραν της 22/5 η Βρετανία θα έπρεπε να στήσει κάλπες για τις Ευρωεκλογές, ενδεχόμενο το οποίο σύμφωνα με την Κομισιόν «θα θέσει σε κίνδυνο τη νομιμότητα του νέου Ευρωκοινοβουλίου»

Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου προσανατολίζεται να δώσει η ΕΕ στη Βρετανία για το Brexit, σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο εξετάζουν οι «27», εφόσον όμως το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η τελευταία πριν τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης σε περίπτωση που δινόταν παράταση πέραν της 22/5 η Βρετανία θα έπρεπε να στήσει κάλπες για τις Ευρωεκλογές, ενδεχόμενο το οποίο σύμφωνα με την Κομισιόν «θα θέσει σε κίνδυνο τη νομιμότητα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κίνδυνο η λειτουργία της ΕΕ να περιπέσει σε παράλυση διαρκείας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συμφωνήσει, πριν τις 29 Μαρτίου 2019, να χορηγήσει παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα», αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ίδιος προσχέδιο αναφέρεται ότι «δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να διεξάγει εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας».

Το κείμενο επαναλαμβάνει επίσης ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Οποιεσδήποτε μονομερείς δεσμεύσεις, δηλώσεις ή άλλες ενέργειες θα πρέπει να είναι συμβατές με τη Συμφωνία αυτή.

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσει η αργότερα το βράδυ η Τ.Μέι.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο