Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Συνεχίζονται οι συνομιλίες της Τ.Μέι με το DUP για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι συνομιλίες της Τ.Μέι με το DUP για το Brexit

Συνεχίζονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) για το Brexit, δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, την ώρα που υπουργοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη που χρειάζονται για να κερδίσουν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί της υπάρχουσας συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα στον Τύπο ότι κάποιοι θα στηρίξουν τη συμφωνία της Μέι εάν η ίδια ορίσει την ημερομηνία της δικής της παραίτησης, δήλωσε ότι η πρωθυπουργός εστιάζει την προσοχή της στο να κερδίσει την ψηφοφορία.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το ιρλανδικό backstop, το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάρισε ότι μία τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της Τ.Μέι, στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα θα προγραμματιστεί μόνο εάν υπάρξει μία «ρεαλιστική προοπτική» να επιτύχει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο κοινοβούλιο, η Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, και αν τελικά υπάρξει ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή της μέσα στις επόμενες ώρες.

Επίσης εκπρόσωπος της Τ.μέι επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία «μακρά» παράταση του άρθρου 50 από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή χρονική διάρκεια.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στη Βρετανία αναφέρονται στην πιθανότητα απομάκρυνσης του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης της Βρετανίας στην ΕΕ, Όλι Ρόμπινς, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τη συμφωνία της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Evening Standard, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην Ντάουνινγκ Στριτ υποστηρίζουν ότι θα απομακρυνθεί ο ανώτερος διπλωμάτης.

Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η πρωθυπουργός «θα ανανεώσει την διαπραγματευτική της ομάδα» πριν από την επόμενη φάση των συνομιλιών ενώ ένας δήλωσε ότι ο Ρόμπινς -ο οποίος δεν είναι αρεστός στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG), την ομάδα στους κόλπους των «Τόρις» που επιδώκει πιο σκληρό Brexit- θα απομακρυνθεί "μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL