Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Α.Μέρκελ: «Στενεύουν» οι επιλογές για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α.Μέρκελ: «Στενεύουν» οι επιλογές για το Brexit

Οι επιλογές για το Brexit έχουν περιοριστεί ακόμη περισσότερο μετά από την απόρριψη από τους Βρετανούς βουλευτές της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Τ.Μέι με την ΕΕ, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν έχουμε εγκαταλείψει τον στόχο μιας συντεταγμένης εξόδου για τη Βρετανία, αλλά τα χθεσινά γεγονότα σημαίνουν ότι οι επιλογές έχουν στενέψει», δήλωσε, η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η ίδια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει ότι θα είναι σε θέση να πει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις επόμενες ψηφοφορίες στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η Ά.Μέρκελ κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να μην επιλέξουν μια έξοδο από την ΕΕ άνευ συμφωνίας, εκτιμώντας ότι ένα «συντεταγμένο» Brexit είναι προς το συμφέρον όλων.

«Παραμένει, και θέλω να το πω σήμερα, ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον να πετύχουμε μια συντεταγμένη έξοδο», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίσκεψη του ομολόγου της από το Λάος.

Υπενθυμίζεται ότι αργότερα σήμερα οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για το εάν θέλουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, ενώ αύριο αναμένεται να ψηφίσουν εάν θέλουν να ζητήσουν παράταση αποχώρησης από την ΕΕ.

Και τα 27 υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συναινέσουν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Η Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι το βάρος για την εξεύρεση μιας λύσης πέφτει στη Βρετανία, λέγοντας ότι η ΕΕ των 27 από μόνη της δεν μπορεί να επιβάλει μια λύση από το αδιέξοδο.

Αργότερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι θέλει η χώρα της να αποχωρήσει από την ΕΕ με συμφωνία τασσόμενη στη σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο κατά μιας αποχώρησης no-deal.

«Θέλω να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια καλή συμφωνία, πιστεύω ότι έχουμε μια καλή συμφωνία», δήλωσε η Τ.Μέι στο κοινοβούλιο.

Την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα καταψηφίσει και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, όπως ανακοίνωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL