Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Συσπείρωση των «Συντηρητικών» επιδιώκει η Τ.Μέι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συσπείρωση των «Συντηρητικών» επιδιώκει η Τ.Μέι

Να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας επίτευξης μίας συμφωνίας για το Brexit, ζήτησε από τους υπουργούς της η Τερέζα Μέι, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε μέλη της κυβέρνησης που έχουν εκφράσει «συμπάθεια» προς τους τρεις παραιτηθέντες βουλευτές. 

«Η πρωθυπουργός ελπίζει ότι η συμφωνία θα παραμείνει στο επίκεντρο καθώς μπαίνουμε σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας για την επίτευξη μίας συμφωνίας» δήλωσε εκπρόσωπός της σε σημερινή ενημέρωση.

Επιπλέον, την ερχόμενη Τετάρτη 27/2 θα συζητήσει και πάλι το βρετανικό κοινοβούλιο για τη διαδικασία του Brexit και οι βουλευτές θα μπορούν να καταθέσουν και να ψηφίσουν τροπολογίες επί της πρότασης της κυβέρνησης, την οποία θα έχει παρουσιάσει την προηγουμένη (την Τρίτη) η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής για τις κυβερνητικές υποθέσεις στο κοινοβούλιο Άντρια Λίτσομ επαναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, εάν υπάρξει η απαιτούμενη πρόοδος σε αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Εάν όχι, τότε η Τερέζα Μέι θα απευθυνθεί στο κοινοβούλιο με μία ακόμη πρόταση την Τρίτη, ενώ την επόμενη μέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία των τροπολογιών από τους βουλευτές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι, εάν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες, η κρίσιμη ψηφοφορία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του μήνα.

Ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ έχουν σήμερα προγραμματισμένες συνομιλίες στις Βρυξέλλες, όπου επίσης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μαζί με στελέχη του κόμματός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL