Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος στο βρετανικό κοινοβούλιο

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Τσούκα Ουμούνα-ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον πρώην πλέον βουλευτή των Εργατικών, Τσούκα Ουμούνα, (παραιτήθηκε χθες) και αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος «θα ήθελα να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου»

Την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα μέχρι το τέλος του έτους, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Τσούκα Ουμούνα, που χθες παραιτήθηκε από το κόμμα μαζί με άλλους έξι βουλευτές, σχηματίζοντας την «Ανεξάρτητη Ομάδα» και διατηρώντας τις έδρες τους στο κοινοβούλιο.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV εκτίμησε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις βουλευτών, ακόμη και από το Συντηρητικό κόμμα, στις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες και υποστήριξε ότι οι μετριοπαθείς Συντηρητικοί έχουν απογοητευτεί από την διαμόρφωση του κόμματος στο πρότυπο του UKIP και από την θέση του στην Ευρώπη.

«Θα ήθελα να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά αυτό είναι η δική μου προσωπική άποψη» είπε για την δημιουργία κόμματος και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μία εναλλακτική, άρα είναι πολύ πιθανό.

Σε άλλη συνέντευξή του στο BBC, ο βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση σε οποιονδήποτε θέλει να διορθώσει την πολιτική κατάσταση της Βρετανίας να ενταχθεί στη νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα», ακόμη και εάν προέρχεται από το κόμμα των Συντηρητικών.

«Δεν αρνούμαστε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε ανθρώπους με μία νέα εναλλακτική. Θα μπορούσε να είναι ένα καινούργιο κόμμα, θα μπορούσε να είναι ένα κίνημα» σημείωσε ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια