Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Σφοδρή αντιπαράθεση Τ.Μέι - Τζ.Κόρμπιν για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφοδρή αντιπαράθεση Τ.Μέι - Τζ.Κόρμπιν για το Brexit

Στα ύψη έφτασε το πολιτικό θερμόμετρο στο βρετανικό κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της ώρας των ερωτήσεων προς την πρωθυπουργό, όπου Τ.Μέι και Τζ.Κόρμπιν διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενόψει Brexit.

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ζήτησε από την Βρετανίδα πρωθυπουργό για μία ακόμη φορά να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενόψει της ψηφοφορίας της επόμενης εβδομάδας επί του σχεδίου της συμφωνίας εξόδου και παράλληλα να δεχθεί την παραμονή της Βρετανίας σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

Η Τ.Μέι από την πλευρά της αρνήθηκε να αποκλείσει το σενάριο no-deal, όπως και της τελωνειακής ένωσης, που δε θα επέτρεπε στην Βρετανία να συνάψει τις δικές της εμπορικές συμφωνίες, ενώ απαντώντας στο σχόλιο του Τζ.Κόρμπιν για τις διακομματικές συνομιλίες ότι «η Τ.Μέι έχει την πόρτα ανοιχτή, αλλά το μυαλό κλειστό», τον κατηγόρισε ότι είναι έτοιμος να «συναντήσει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τον IRA αλλά αρνείται να συναντηθεί μαζί μου».

Ο ηγέτης των Εργατικών, ρώτησε την πρωθυπουργό εάν θα αποδεχτεί τις τροπολογίες που κατατέθηκαν επί του σχεδίου για το Brexit, οι οποίες εάν ψηφιστούν θα αποκλείουν την έξοδο χωρίς συμφωνία. Ωστόσο, η Τ.Μέι δεν αναφέρθηκε σε αυτό, παρά μόνο σχολίασε ότι η παράταση του άρθρου 50 δεν αποκλείει το no-deal.

Σημειώνεται ότι μία από τις τροπολογίες που κατέθεσαν η βουλευτής των Εργατικών, Ιβέτ Κούπερ, και των Συντηρητικών, Νικ Μπόλ, που στοχεύει στο να αναλάβει το κοινοβούλιο τον έλεγχο και να εμποδίσει το Brexit χωρίς συμφωνία, έχει ήδη σημαντική υποστήριξη από τους βουλευτές, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει και την στήριξη του κόμματος των Εργατικών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών, Τζον Μακντόνελ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ευαίσθητο» ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης και σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό το κόμμα του (Εργατικοί) να επιλέξει να το στηρίξει καθώς η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τον χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL