Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Επαφές της Τ.Μέι με μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επαφές της Τ.Μέι με μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit

Με μέλη του υπουργικού συμβουλίου συναντάται στην Ντάουνινγκ Στριτ η Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο των διακομματικών συνομιλιών που ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής των Εργατικών, ώστε να επιτευχθεί συναίνεση για το σχέδιο εξόδου από την ΕΕ.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των διακομματικών συνομιλιών, δεν μοιάζει ορατό το ενδεχόμενο η πρωθυπουργός της Βρετανίας να παρουσιάσει αλλαγές στη συμφωνία της με την ΕΕ ενώπιον του κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Τ.Μέι έχει μιλήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ολλανδό ομόλογό της, Μαρκ Ρούτε, ενώ σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δημοσιεύματα στον Τύπο, υποστηρίζουν ότι στελέχη της κυβέρνησης έχουν ειδοποιηθεί να προετοιμάζονται για εκλογές, αν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ντ.Φάρατζ: Πιθανόν να καθυστερήσει το Brexit ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα

Η Βρετανία είναι πιθανό να καθυστερήσει το Brexit και να διεξαχθεί άλλο δημοψήφισμα δήλωσε σήμερα ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ και «ως εκ τούτου οι αντιτιθέμενοι στην παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ χρειάζεται να οργανωθούν».

«Φοβάμαι ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα ανατρέψει όντως αυτό το Brexit. Κατά τη γνώμη μου, το πιο πιθανό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια παράταση του Άρθρου 50», σημείωσε ίδιος. «Μπορεί να διεξαχθεί άλλο δημοψήφισμα», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε ερώτηση για το μέλλον του UKIP του οποίου ηγείτο παλιά, ο Φάρατζ απάντησε ότι «δεν μπορεί να σωθεί» και επομένως θα χρειαστεί ένα διαφορετικό «όχημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL