Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ξεκίνησε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (ζωντανή μετάδοση)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (ζωντανή μετάδοση)

Εκτιμώντας πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχασε «την εμπιστοσύνη και τη στήριξη» του Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε σήμερα τη Μέι να παραιτηθεί, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την 29η Μαρτίου.

Ζητώντας εκ νέου εκλογές, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες κατά της κυβέρνησης Μέι, ο Τζ.Κόρμπιν σημείωσε ότι «αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στο λαό για να λάβει νέα εντολή»

Τη διενέργεια εκλογών ζήτησε ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόμπιν, κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ίδιος χθες, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κυβέρνησης ζόμπι».

«Η Τερέζα Μέι είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης ζόμπι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζ.Κόρμπιν, επαναλαμβάνοτνας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές αφού απορρίφθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, με συντριπτική πλειοψηφία, στη χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

«Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στο λαό για να λάβει νέα εντολή», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοτνας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι».

Τερέζα Μέι: Οι εκλογές είναι ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε

«Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί

71 βουλευτές των Εργατικών υπέρ νέου δημοψηφίσματος

Μια ομάδα από 71 βουλευτές των αντιπολιτευόμενων Εργατικών έχουν απευθύνει έκκληση προς τον αρχηγό τους Τζέρεμι Κόρμπιν, με μια νέα τους επιστολή, να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

DUP: Δεν είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στην περίοδο που προβλέπει το Άρθρο 50, δηλώνει ο βουλευτής του βορειοϊρλανδικού κόμματος Ντοντς

To βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δεν θεωρεί πως είναι απαραίτητη μια παράταση της περιόδου που προβλέπεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος αυτού Νάιτζελ Ντοντς.

«Πιστεύω ότι μπορεί να αποφευχθεί (μια παράταση του Άρθρου 50), καθώς αυτό δεν είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο, επειδή η ΕΕ μπορεί να ενεργήσει όταν θέλει (...) Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και θυμηθείτε, όσον αφορά το backstop, ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν ότι δεν έχουμε παγιδευτεί σε αυτό», δήλωσε ο Ντοντς στο BBC.

Σαφές μήνυμα από την Κομισιόν ότι η συμφωνία για το Brexit δεν επαναδιαπραγματεύεται

Σαφές μήνυμα ότι η συμφωνία για το Brexit δεν είναι ανοικτή για επαναδιαπραγμάτευση, στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο διευκρινίζει ότι θα μπορούσε να επανεπεξεργασθεί τις ιδέες της για τις μετα-Brexit εμπορικές σχέσεις με την Βρετανία, εάν το Λονδίνο ζητήσει κάτι διαφορετικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL