Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημ. Παπαδημούλης: Όλες οι πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου οφείλουν να είναι ενωμένες στην υπεράσπιση της δημοκρατίας

Δήλωση Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Ε/Κ για τις δολοφονίες του δημάρχου του Γκντανσκτης Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς, και του Ιταλού δημοσιογράφου, Αντόνιο Μεγκαλίτσι

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, σε συνέχεια των τραγικών γεγονότων της δολοφονίας του δημάρχου του Γκντανσκτης Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς, που κατέληξε σήμερα, και της δολοφονίας του Ιταλού δημοσιογράφου, Αντόνιο Μεγκαλίτσι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση του Στρασβούργου τον Δεκέμβριο.Ο Δημ. Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
Και εγώ, εκ μέρους της πολιτικής μου ομάδας, θα ήθελα να ενώσω τη φωνή μου με όσους συναδέλφους μίλησαν για το θάνατο του δημάρχου του Γκντανσκ, όπως και για την δολοφονία του Ιταλού δημοσιογράφου πριν λίγες εβδομάδες στο Στρασβούργο.

Νομίζω ότι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές, όλες οι πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου οφείλουν να είναι ενωμένες στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας, του κράτους δικαίου, του πλουραλισμού, κόντρα στο μίσος, τη βία και το ρατσισμό.

Σας ευχαριστώ».

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο