Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Ζ.Κ.Γιούνκερ: Κάθε προσπάθεια για αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ.Κ.Γιούνκερ: Κάθε προσπάθεια για αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία

Πρέπει να καταβληθεί «κάθε προσπάθεια» προκειμένου να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο που προβλέπεται για την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε «συνεχή» επαφή με την Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς η Τερέζα Μέι προσπαθεί να βρει να πείσει το κοινοβούλιό της να εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης.

«Η "μη συμφωνία" θα ήταν καταστροφή, και για τους Βρετανούς φίλους μας και για τους ηπειρωτικούς Ευρωπαίους, και άρα θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τώρα έως το πρωί της Τρίτης προκειμένου να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτό το σημαντικό σχέδιο», δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι που παραχώρησε από κοινού με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις με αφορμή την έναρξη της ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ.

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το βράδυ της Τρίτης, η απόρριψή της, εξακολουθεί να εμφανίζεται ως πολύ πιθανή.

Η Τ.Μέι επιδιώκει να λάβει από τους Ευρωπαίους εταίρους της «εγγυήσεις» κυρίως για τον προσωρινό χαρακτήρα του ιρλανδικού «backstop», αν αυτή η ύστατη λύση που έχει προβλεφθεί προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή σε ένα φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας, πρέπει να εφαρμοστεί μετά το τέλος μιας μεταβατικής περιόδου.

«Βλέπουμε με την Ντάουνιγκ Στριτ σε τι μπορεί να συνίστανται αυτές οι διευκρινίσεις, που δεν πρέπει να συγχέονται με μια επαναδιαπραγμάτευση, κυρίως σε ό,τι αφορά το backstop», δήλωσε ο ΖΚ Γιούνκερ, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί «στις λεπτομέρειες των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL