Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΠΓΔΜ: Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής για τις συνταγματικές τροπολογίες

ΑΜΠΕ

Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 13:00 ωστόσο μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι θα ξεκινήσει τελικά στις 16:00. Η καθυστέρηση φέρεται να οφείλεται σε συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα ο Ζ.Ζάεφ με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA», σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες

Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 13:00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει τελικά στις 16:00.

Σύμφωνα με αυτά, η καθυστέρηση οφείλεται σε συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα ο Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA», Μπιλάλ Κασάμι,προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη των δύο βουλευτών που διαθέτει το κόμμα, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

Άλλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, μεταδίδουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του «BESA», η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή. Ωστόσο, όλες αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο