Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκθετος ο Βέμπερ από το ηχητικό του Euractiv

Το ηχητικό του Euractiv «αδειάζει» τον Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος επιχείρησε να διαψεύσει τον εαυτό του

Το ηχητικό που διαψεύδει τον επικεφαλής υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ έδωσε στη δημοσιότητα το Euractiv, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα δημιουργήθηκε όταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «όλοι γνωρίζουν πως το ονοματολογικό πρέπει να επιλυθεί, προκειμένου να δοθεί στη Μακεδονία (sic) ένα θετικό ευρωπαϊκό μέλλον» και πως «επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού».

Μετά τον ντόρο που έγινε σχετικά με το «άδειασμα» αυτό, ο Βέμπερ προχώρησε σε διάψευση των λεγομένων του υποστηρίζοντας πως στη συνέντευξη αυτή δεν αναφέρθηκε στο Μακεδονικό και τη στάση της ΝΔ.

Ωστόσο το ηχητικό που έδωσε το Euractiv διαψεύδει κατηγορηματικά τον Βέμπερ. Η ιστοσελίδα δημοσιεύει την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας μεταξύ του κ. Βέμπερ και του ανταποκριτή EURACTIV Gerardo Fortuna, καθώς και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων, οι οποίες έλαβαν χώρα μετά την ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης του κ. Βέμπερ στις 9 Ιανουαρίου. Μάλιστα διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση ο κ. Βέμπερ ή η ομάδα Τύπου του δεν διέκοψαν ούτε έδειξαν ότι μιλούσε «off the record».

Αναλυτικά:

Μιλώντας στο περιθώριο μιας ενημέρωσης Τύπου του Manfred Weber, ο δημοσιογράφος του EURACTIV Gerardo Fortuna ρώτησε τον κ. Weber για τη συμφωνία αλλαγής ονόματος της πΓΔΜ.

Ο Weber απάντησε: "Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι τώρα και όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να επιλυθεί ώστε να δοθεί στη Μακεδονία ένα θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον".

[Ένας άλλος δημοσιογράφος συνέχισε]: Γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία ότι αυτό πρέπει να λυθεί; Εάν οι ψήφοί τους θα χρειαστούν στην ελληνική Ολομέλεια, θα πάρετε τηλέφωνο;

Weber: Πρώτα απ 'όλα, έχουν μια κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τη συμφωνία ... και είναι υπεύθυνη ...

[Παρέμβαση άλλου δημοσιογράφου]: Η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί ...

Weber: Αλλά και πάλι, η αντιπολίτευση δεν είναι τυπικά απαραίτητη για την αποδοχή τώρα του συμβιβασμού. Έτσι, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να δείξει μια εναλλακτική λύση, δηλαδή ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης, και ο Κυριάκος δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις