Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Τζ.Κόρμπιν: Ενδεχόμενο παράτασης του Brexit σε περίπτωση εκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζ.Κόρμπιν: Ενδεχόμενο παράτασης του Brexit σε περίπτωση εκλογών

Το Εργατικό Κόμμα θα καταψηφίσει τη συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα. Αν καταψηφιστεί και από το βρετανικό κοινοβούλιο τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές, δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Αν δεν εξασφαλιστούν εκλογές, τότε θα διατηρήσουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να κάνουμε εκστρατεία για δημοψήφισμα», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «ωστόσο, οι εκλογές πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Είναι η πιο δημοκρατική επιλογή».

Ο ηγέτης των Εργατικών σημείωσε ότι αν απορριφθεί από το κοινοβούλιο η συμφωνία της Τ.Μέι πρέπει να διεξαχθούν άμεσα εκλογές ώστε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση Εργατικών αναλάβει καθήκοντα να μπορεί να ξανανοίξει τις συνομιλίες με την ΕΕ πριν από το Brexit στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα μετον ίδιο, μια παράταση της διαδικασίας που προβλέπεται από το Άρθρο 50 με την οποία θα καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί ενδεχόμενο, διότι μια νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί χρόνο για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης με την ΕΕ.

«Αν αναλάβουμε καθήκοντα σε μια περίοδο που θα είμαστε ενάντια στον χρόνο, θα χρειαστεί να δοθεί χρόνος για την διαπραγμάτευση αυτή. Μια παράταση θα είναι μια πιθανότητα, επειδή σαφώς θα χρειαστεί να υπάρξει χρόνος για να διαπραγματευτούμε», τόνισε ο ίδιος.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν την ερχόμενη Τρίτη 15/1 για την συμφωνία της Μέι με την ΕΕ αναφορικά με το Brexit και όπως αναμένεται ευρέως θα απορρφθεί, μετά την αποτυχία της πρωθυπουργού να κερδίσει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), από το οποίο εξαρτάται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.

Η Τ.Μέι αρνείται μέχρι σήμερα να υποχωρήσει από την συμφωνία που επιτεύσθηκε με την ΕΕ, η οποία προτείνει στενούς εμπορικούς δεσμούς, αλλά χωρίς η Βρετανία να έχει οποιονδήποτε λόγο πάνω στην πολιτική που ακολουθείται όπως έχει τώρα, μετά την αποχώρησή της στις 29/3.

Οι βουλευτές ψήφισαν χθες 308 υπέρ 297 κατά του αιτήματος η κυβέρνηση να καταρτίσει ένα εναλλακτικό σχέδιο εντός τριών εργάσιμων ημερών αν χάσει την ψηφοφορία της 15ης Ιανουαρίου, κι όχι σε 21 ημέρες όπως προγραμματιζόταν προηγουμένως, αυξάνοντας τις πολιτικές πιέσεις στην Τ.Μέι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL