Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Δημ. Παπαδημούλης: Θετικό το μήνυμα του Επιτρόπου Μοσκοβισί και της Κομισιόν για τη χώρα μας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Παπαδημούλης: Θετικό το μήνυμα του Επιτρόπου Μοσκοβισί και της Κομισιόν για τη χώρα μας (Video)

Με τον Πιέρ Μοσκοβισί, αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Οικονομικών, Νομισματικών Υποθέσεων και Φορολογίας, συναντήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Ε/Κ για τον μήνα Δεκέμβριο, συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίαςκαι η διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, μετά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι μου επανέλαβε τις αισιόδοξες εκτιμήσεις και της Κομισιόν και του ίδιου προσωπικά, για τη θετική, σταθερή πορεία της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με την ταυτόχρονη διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί και η Κομισιόν εκτιμούν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός και όσα εγκρίνει ως φοροελαφρύνσεις ή κοινωνικές παροχές διατηρούν σταθερά δημόσια οικονομικά, και επίσης ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το 2019 και για το 2020 είναι το ίδιο και περισσότερο αισιόδοξες.

Επανέλαβα στον Επίτροπο Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να επιταχύνει την ανάπτυξή της, διατηρώντας υγιή δημόσια οικονομικά, ενισχύοντας τις επενδύσεις για ταχύτερη μείωση της ανεργίας.

Γιατί δεν θέλουμε ποτέ ξανά χρεοκοπία και μνημόνια στην Ελλάδα.

Το μήνυμα από αυτή τη συνάντηση, ενόψει και της συζήτησης που ξεκινά σε λίγες ώρες στην ελληνική βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι ένα θετικό μήνυμα για τη χώρα μας και ελπίζω να το ακούσουν και οι καταστροφολογικές "Κασσάνδρες" των Αθηνών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL