Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Βρετανία: Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού για το Brexit

Η Τερέζα Μέι θα προσπαθήσει σήμερα να πείσει τους υπουργούς της να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους για το Brexit και να εγκρίνουν την επί της αρχής τεχνική συμφωνία  μεταξύ των Ευρωπαίων και των Βρετανών διαπραγματευτών για τους όρους του ιστορικού διαζυγίου.

Η έγκριση της βρετανικής κυβέρνησης, που συνεδριάζει το μεσημέρι για να «μελετήσει το σχέδιο συμφωνίας και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα», είναι απαραίτητη για να επιτραπεί η σύγκληση έκτακτης συνόδου της Ένωσης προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία.

Αν το προσχέδιο δεν εγκριθεί τότε θα επιστραφεί στις Βρυξέλλες για να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, ασφυκτικά καθώς η ημερομηνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. είναι στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους "Τάιμς του Λονδίνου", το σχέδιο της συμφωνίας για το Brexit, που θα εξεταστεί σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, περιλαμβάνει το τελωνειακό καθεστώς που θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, τα αλιευτικά δικαιώματα και ζητήματα ισότιμου ανταγωνισμού. Το σχέδιο προβλέπει ότι η Βρετανία θα πρέπει να τηρεί τους περιβαλλοντικούς κανόνες της Ε.Ε., τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους κανονισμούς περί κρατικών ενισχύσεων, δηλαδή κανόνες στους οποίους αντιδρούν ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL