Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Αναστάτωση στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς Μαδρίτης και Βαρκελώνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναστάτωση στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς Μαδρίτης και Βαρκελώνης

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ατότσα της Μαδρίτης εκκενώθηκε σήμερα με εντολή της αστυνομίας, ανακοίνωσε η ισπανική εταιρία σιδηροδρόμων Renfe, αλλά το περιστατικό αποδείχτηκε ότι οφείλετο σε εσφαλμένο συναγερμό.

Πάντως η αστυνομία δεν έχει δώσει καμιά διευκρίνιση για την εκκένωση του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της Μαδρίτης.

Στον σταθμό Ατότσα έγινε η βομβιστική επίθεση τον Μάρτιο του 2004 στην οποία 193 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.000 τραυματίστηκαν, στη φονικότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί στην Ισπανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες της επίθεσης ήταν ένοπλοι ισλαμιστές που εμπνέονταν από τη δράση της Αλ Κάιντα.

Νωρίτερα σήμερα στη Βαρκελώνη διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία δύο σιδηροδρομικών γραμμών μετά τον εντοπισμό πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε βαλίτσα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του σταθμού και να σταλεί ομάδα πυροτεχνουργών για περαιτέρω έρευνες.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και αποκαταστάθηκε η λειτουργία των δύο γραμμών τρένων υψηλής ταχύτητας στον σταθμό Μπαρτσελόνα Σαντς, τον μεγαλύτερο της Βαρκελώνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL