Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παράταση ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά ένα έτος στη Βενεζουέλα

«Τα μέτρα αυτά παρατείνονται μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση των «28» της ΕΕ και στην οποία επισημαίνεται ότι στοχεύουν στο «να ενθαρρύνουν δημοκρατικές λύσεις για να φέρουν πολιτική σταθερότητα στη χώρα»

Την απόφασή τους να παρατείνουν για έναν χρόνο (Νοέμβριος 2019) τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα ανακοίνωσαν σήμερα οι 28 χώρες της ΕΕ, με στόχο να υποχρεώσουν τον Νικολάς Μαδούρο «να σεβαστεί το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Η ΕΕ είχε επιβάλει στις 14 Νοεμβρίου 2017 εμπάργκο στα όπλα και τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικές επιχειρήσεις καταστολής και είχε συμπληρώσει αυτό το μέτρο με μια μαύρη λίστα αξιωματούχων του καθεστώτος που δεν μπορούν να πάρουν άδεια εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ έχουν παγώσει.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 18 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες και ο δεύτερος στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος PSUV Ντιοσντάο Καμπέγιο.

«Τα μέτρα αυτά παρατείνονται μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση των «28» της ΕΕ και στην οποία επισημαίνεται πως έχουν διαμορφωθεί με τρόπο «ώστε να μην βλάπτουν τον πληθυσμό της Βενεζουέλας».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι εν λόγω κυρώσεις «έχουν στόχο να ενθαρρύνουν δημοκρατικές λύσεις για να φέρουν πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να της επιτρέψουν να απαντήσει στις επείγουσες ανάγκες του πληθυσμού».

Δείτε όλα τα σχόλια