Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στο Φόρουμ του Μπιλμπάο

Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο Φόρουμ αφορούν: Το νέο κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό μοντέλο, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα - Τις προκλήσεις του προσφυγικού, την παγκόσμια ειρήνη, τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες - Την ακροδεξιά απειλή - Την οικολογική μετάβαση της Ευρώπης

Στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, θα πάρει μέρος και η «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές Πράσινοι).

Την «Προοδευτική Συμμαχία» θα εκπροσωπήσουν, ως κεντρικοί ομιλητές, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αριστερά, Ελλάδα), Γκιόργκι Πιρίνσκι (Σοσιαλιστές, Βουλγαρία), Ερνέστ Ούρτασουν (Πράσινοι, Ισπανία) και Φλοράν Μαρσελεζί (Πράσινοι, Ισπανία).

Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο Φόρουμ αφορούν:

Το νέο κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό μοντέλο, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τις προκλήσεις του προσφυγικού, την παγκόσμια ειρήνη, τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες.

Την ισότητα των φύλων.

Την ακροδεξιά απειλή.

Την οικολογική μετάβαση της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα διεξαχθεί σειρά workshops, μεταξύ των οποίων εκείνο που διοργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και τρεις συνελεύσεις: Των προοδευτικών δυνάμεων της νεολαίας στην Ευρώπη, γυναικείων οργανώσεων και συνελεύσεις σωματείων.

Στο Μπιλμπάο θα παραβρεθούν, επίσης, προσωπικότητες από ένα ευρύ φάσμα προοδευτικών, οικολογικών, δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με τη δημοσιοποίηση μιας Τελικής Διακήρυξης, που θα διατυπώνει τους βασικούς στόχους του Προοδευτικού Φόρουμ, τους τρόπους συνέχισης της προσπάθειας αυτής, τις προκλήσεις για την Ευρώπη και τους τρόπους, ώστε οι προοδευτικές δυνάμεις να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που αναδύονται προς μια κοινωνική, οικονομική, οικολογική και δημοκρατική μετάβαση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κεντροαριστερές διεργασίες, προοδευτικός πόλος και αποχή

Η πλήρης χειραγώγηση της Νέας Δημοκρατίας από την ακροδεξιά της πτέρυγα, αλλά και η μετατροπή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε ουρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φέρει σε κατάσταση πλήρους ρευστοποίησης τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο