Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Τζ.Κόντε: Είμαστε εντός της ΕΕ και ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζ.Κόντε: Είμαστε εντός της ΕΕ και ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει

Την απόφαση να μην τροποποιήσει τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019 επανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «είναι μέσα στην Ευρώπη και θέλει διάλογο».

«Θέλουμε εποικοδομητικό διάλογο και δεν αμφισβητούμε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εξηγήσουμε αναλυτικά τον προϋπολογισμό, όπως κάναμε και με την επιστολή που έστειλε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία», πρόσθεσε ο Τζ.Κόντε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε να μην υπάρξουν προκαταλήψεις από μέρους της Κομισιόν χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το ότι ένα μέλος της, τις περασμένες εβδομάδες, πριν διαβάσει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, δήλωσε ότι πρόκειται να απορριφθεί.

«Διαβάστε τα χείλια μου: για την Ιταλία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα Italexit, με έξοδο από την Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος, πρόσθεσε δε ότι «ο αριθμός 2,4% -το δημόσιο έλλειμμα για το 2019- είναι για εμάς το "ταβάνι" το οποίο δεσμευόμαστε να τηρήσουμε. Είναι πιθανόν να μην το φθάσουμε, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα το ξεπεράσουμε».

Παράλληλα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι «η Επιτροπή θα συζητήσει και θα αποφασίσει αύριο τα επόμενα βήματα», σε σχέση με τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «η υποδοχή μεταναστών πρέπει να είναι προγραμματισμένη και όχι απεριόριστη», ενώ, αναφερόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «από την προσωπική του επαφή και εμπειρία δεν τον θεωρεί ούτε ρατσιστή ούτε ξενοφοβικό».

Τέλος, ο Τζ.Κόντε επανέλαβε, τέλος, ότι εύχεται να ενισχυθεί ο διάλογος με την Ρωσία και ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL