Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Παράταση στην έναρξη της συζήτησης για την τροποποίηση του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση στην έναρξη της συζήτησης για την τροποποίηση του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ

Στις 22.00 ώρα Ελλάδος αναμένεται η έναρξη των διαδικασιών στη Βουλή της ΠΓΔΜ σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα ο Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος της Βουλής, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας 2/3, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται να εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία εντός του κοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

Αρχικά η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 13:00, στη συνέχεια προγραμματίστηκε για τις 16:00 και σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα αναμένεται να αρχίσει σε δύο περίπου ώρες.

Να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών καλεί το ΕΛΚ τους βουλευτές της αντιπολίτευσης

«Η αντιπολίτευση έχει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας έναντι της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, αυτές είναι κρίσιμες αποφάσεις για τις μελλοντικές γενιές» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, David McAllister και Eduard Kukan απευθύνουν επίσης την ίδια έκκληση.

Οι βουλευτές της πΓΔΜ «έχουν βασική ευθύνη στην καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας», αναφέρουν προτρέποντας τους πολιτικούς της γειτονικής χώρας.

«Σε αυτή τη στιγμή αδιεξόδου και αντιπαράθεσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική ευκαιρία για την εποικοδομητική οικοδόμηση του ευρω - ατλαντικού μέλλοντος» των Σκοπίων, σημειώνουν οι ίδιοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL