Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Τα 2/3 της Βουλής φέρεται να εξασφαλίζει ο Ζ.Ζάεφ σύμφωνα με ΜΜΕ της ΠΓΔΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα 2/3 της Βουλής φέρεται να εξασφαλίζει ο Ζ.Ζάεφ σύμφωνα με ΜΜΕ της ΠΓΔΜ

Στις 16:00 ώρα Ελλάδας επρόκειτο να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλής της ΠΓΔΜ, σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, Ωστόσο, η συνεδρίαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για την καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας αλλά ούτε και το πότε θα ξεκινήσει.

Αρχικά η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 13:00, όμως μετατοπίστηκε κατά τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ των Σκοπίων, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία 2/3, προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές ΥποθέσειςΜάθιου Πάλμερ, επανέλαβε ότι πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία.

«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν τη χώρα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL