Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Β. Σόιμπλε: Να συγκεντρώσουμε όλοι τις προσπάθειες μας για να ενσωματώσουμε τους προσφυγες στην κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Σόιμπλε: Να συγκεντρώσουμε όλοι τις προσπάθειες μας για να ενσωματώσουμε τους προσφυγες στην κοινωνία

Ακόμη και ο επαναπατρισμός των ατόμων που αναζητούν άσυλο είναι δύσκολος, λέει ο πρόεδρος της Bundestag και προσθέτει ότι οι μαζικές απελάσεις είναι μη ρεαλιστικές. Αντί γι’ αυτό, θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο είναι να απελάσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Γι' αυτό δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε την πλειονότητα αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής. «Αντίθετα, όλοι πρέπει να συγκεντρώσουμε τη δύναμη να τους ενσωματώσουμε στην κοινωνία».

Ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε την απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ πριν από τρία χρόνια να αφήσει τα σύνορα της χώρας ανοικτά για τους πρόσφυγες. «Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με χιλιάδες πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, η απόφαση της καγκελάριου ήταν η σωστή», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αλλά σε αυτό που απέτυχε στη συνέχεια ήταν να περιορίσει τις επικοινωνιακές συνέπειες».

Το μήνυμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 παρερμηνεύτηκε ως μήνυμα προς τον κόσμο, ότι όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν στη Γερμανία μπορούν να έρθουν στη χώρα. «Υφιστάμεθα αυτές τις συνέπειες μέχρι σήμερα, με ανθρώπους να κακοποιούνται και να παρασύρονται από τους διακινητές», τόνισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Η μετανάστευση είναι η πιο άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης».

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, κάθε άτομο που αναγκάζεται να φύγει από την εστία του έχει δικαίωμα προστασίας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει πού θέλει να ζήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη συνέχεια επεκτείναμε τον βασικό νόμο με το άρθρο 16», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL