Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Έκκληση του Βρετανού ΥΠΕΞ προς την ΕΕ για λύση στο Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση του Βρετανού ΥΠΕΞ προς την ΕΕ για λύση στο Brexit

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταματήσει τις στείρες απορρίψεις των προτάσεων της Βρετανίας για το Brexit», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, προειδοποιώντας ότι η πεποίθηση πως το Λονδίνο θα παραδοθεί είναι λαθεμένη.

Ο ίδιος που είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, επεσήμανε ότι οι πολίτες της χώρας του αποδέχονται ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενα ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

«Αν η άποψη της ΕΕ είναι ότι αν λέει "όχι" σε κάθε πρόταση που υποβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο, τελικά θα υποχωρήσουμε και θα καταλήξουμε είτε με μια επιλογή όπως αυτή της Νορβηγίας είτε θα μείνουμε στην ΕΕ, τότε έχουν βαθιά παρανοήσει τον βρετανικό λαό», τόνισε ο Τζ.Χαντ στο BBC.

«Μπορεί να είμαστε ευγενικοί, όμως έχουμε "κόκκινη γραμμή". Άρα πρέπει να συνομιλήσουν μαζί μας με σοβαρότητα», υπογράμμισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στο ΗΒ αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους υπουργούς της κυβέρνησης θα απαιτήσουν ένα «εναλλακτικό σχέδιο» όσον αφορά τη βρετανική πρόταση για το Brexit κι ενδέχεται να υποβάλλουν ομαδικώς παραιτήσεις.

Σύμφωνα με την ηλεκτορινκή έκδοση της συντηρητικής «The Telegraph», οι υπουργοί θα απαιτήσουν από την Τ.Μέι το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο από την «πρόταση Τσέκερς».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει έντονη «φημολογία» σύμφωνα με την οποία η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Έστερ ΜακΒέι πιθανόν θα αποχωρήσει από το υπουργικό συμβούλιο εάν δεν παρουσιαστεί νέα πρόταση, ενώ η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Πένι Μόρντοντ επίσης φέρεται να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Μέι ήδη δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωση στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εξωθώντας την πρωθυπουργό να υιοθετήσει αδιάλλακτη στάση και να αξιώσει από τους ομολόγους της να της κάνουν εκείνοι τις δικές τους προτάσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL