Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι Εργατικοί θα καταψηφίσουν κάθε συμφωνία της Τ.Μέι για το Brexit

Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών, Έ.Θόρνμπερι, πρόσθεσε ότι ελλείψει μιας βιώσιμης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τ.Μέι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς «μια λειτουργική συμφωνία απλώς δεν πρόκειται να υπάρξει

Το Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει εναντίον οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit επιτευχθεί από την Τερέζα Μέι δήλωσε η υψηλόβαθμη βουλευτής των Εργατικών, Έμιλι Θόρνμπερι, στους Financial Times

Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών πρόσθεσε ότι ελλείψει μιας βιώσιμης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τ.Μέι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς «μια λειτουργική συμφωνία απλώς δεν πρόκειται να υπάρξει.

Η Έ.Θόρνμπερι είπε πως θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές μέσα σε μερικούς μήνες στην περίπτωση που η πρωθυπουργός ηττηθεί σε μια κρίσιμη ψηφοφορία για οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit.

«Ακόμη και αν οι Συντηρητικοί στραφούν σε εμάς τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο λέγοντας "πρέπει να εγκρίνετε αυτό το έγγραφο γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία", εμείς δεν θα το κάνουμε», τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την Έμιλι Θόρνμπερι, η πρόταση της πωρθυπουγού της βρετανίας, το λεγόμενο "Σχέδιο του Τσέκερς", που προβλέπει τη διατήρηση στενών δεσμών με την ΕΕ όσον αφορά το εμπόριο αγαθών και γεωργικών προϊόντων, όχι όμως και υπηρεσιών, "δεν έχει νόημα".

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, Λονδίνο και Βρυξέλλες ελπίζουν ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή λίγους μήνες πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου 2019.

Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση της Μέι έχει ισχνή πλειοψηφία, καθώς και από τα κοινοβούλια των 27 άλλων χωρών της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στην περίπτωση που απορριφθεί, δεν είναι σαφές τι θα ακολουθήσει, όμως και οι δύο πλευρές προετοιμάζονται ήδη σε τεχνικό επίπεδο για την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο