Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με «σκλάβους» παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες ο ακροδεξιός Μ.Σαλβίνι

ΑΜΠΕ

«Στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης αναφορικά με την υποδοχή μεταναστών στην Ιταλία

Με σκλάβους παρομοίασε τους αφρικανούς μετανάστες ο Ιταλός ακροδεξιός και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκής συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών, προκαλώντας οργισμένη απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», είπε ο Μ.Σαλβίνι προσθέτοντας ότι «πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά... Ίσως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».

Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Ιταλό ακροδεξιό, τον διέκοψε λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (άντε, άντε, άντε!).

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες Ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά και τελείωσε αναφωνώντας «Merde alors!».

Η συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος Ευρωπαίοι και Αφρικανοί υπουργοί Εσωτερικών καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Μ.Σαλβίνι αναμένται να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ακροδεξιό Αυστριακό αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στις 17:45 ώρα Ελλάδας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο