Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Ιγκλέσιας - Σάντσεθ / Ιγκλέσιας - Σάντσεθ: "Άρωμα" δημοτικών εκλογών μετά τη συνάντηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιγκλέσιας - Σάντσεθ / Ιγκλέσιας - Σάντσεθ: "Άρωμα" δημοτικών εκλογών μετά τη συνάντηση

H κινηματική δήμαρχος της Μαδρίτης Καρμένα, που είχε εκλεγεί με το Podemos και στηρίζεται από την Ενωμένη Αριστερά και τους σοσιαλιστές, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή της ως ανεξάρτητη, υπογραμμίζοντας ότι την Κυριακή είχε συναντηθεί με τον Ιγκλέσιας και ότι είχε επικοινωνία με τον Ισπανό πρωθυπουργό και ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σάντσεθ.

Η Καρμένα δεν απέκλεισε “την παρουσία ανθρώπων του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα βρίσκονται ως προσωπικότητες” στο νέο και πιο ανοιχτό ψηφοδέλτιό της, γιατί “οι προοδευτικές δυνάμεις” θα πρέπει να ενώνονται για να κερδίζουν. Το Podemos και η Ενωμένη Αριστερά συμφώνησαν τον Ιούλιο να κάνουν προκριματικές εκλογές με τα προγράμματα και τους υποψηφίους τους για τον Δήμο της Μαδρίτης.

Η δήμαρχος τόνισε ότι δεν αμφισβητεί τις διαδικασίες των άλλων κομμάτων, αλλά και ότι στοχεύει στη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον δύσκολο δήμο της Μαδρίτης. Το Podemos από την πλευρά του θα κατεβάσει για τη θέση του προέδρου της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης τον Ερεχόν, ο οποίος για να είναι υποψήφιος θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Podemos, ενώ θα πρέπει να γίνει και αποδεκτός από την Ενωμένη Αριστερά.

Το Unidos Podemos στοχεύει στην επανεκλογή των “δημάρχων της αλλαγής” σε μια σειρά μεγάλων πόλεων, από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια έως τη Θαραγκόθα και το Κάδιδ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, όπως επίσης και στον έλεγχο τοπικών κυβερνήσεων σε συνεργασία με τους σοσιαλιστές ή τα προοδευτικά εθνικιστικά κόμματα.

Σημειώνεται ότι ο Ιγκλέσιας πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο πρωθυπουργικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Σάντσεθ με στόχο τη διαμόρφωση μιας οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας, ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό του 2019 και την κατάργηση του βέτο της Γερουσίας στο ύψος των δημοσίων ελλειμμάτων, για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.

Η συνάντηση υπήρξε θετική και η κυβέρνηση και το Unidos Podemos θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους διαμέσου τεσσάρων επιτροπών για την κατάθεση νομοσχεδίων και προτάσεων που θα υπερψηφιστούν όχι μόνο από τα δύο κόμματα, αλλά και από αυτά που στήριξαν την πτώση του Ραχόι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL