Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Στο λιμάνι Αλχεθίρας καταπλέει πλοίο με 87 μετανάστες

Φωτογραφία αρχείου

Το σκάφος, ισπανικής ΜΚΟ αναζητούσε λιμάνι, μετά την άρνηση της Ιταλίας, για να αποβιβάσει τους Σουδανούς, στην πλειονότητά τους, μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν σε βάρκα χωρίς νερό, για πάνω από δύο ημέρες

Στο λιμάνι της πόλης Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, κατευθύνεται το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms με σκοπό να αποβιβάσει 87 μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα την Τετάρτη, στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης.

«Λιμάνι προορισμού: Αλχεθίρας. Απέχει 590 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου βρισκόμαστε. Κάτι που σημαίνει τρεις επιπρόσθετες ημέρες ταξιδιού από σήμερα (Δευτέρα)», τόνισε η ΜΚΟ μέσω twitter.

Το σκάφος, Open Arms, αναζητούσε λιμάνι για να αποβιβάσει τους Σουδανούς στην πλειονότητά τους μετανάστες από την επαρχία Νταρφούρ, οι οποίοι βρίσκονταν σε φουσκωτό, χωρίς πόσιμο νερό, για περίπου 50 ώρες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ιταλία αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση των μεταναστών. Η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει στα πλοία των ΜΚΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο τον ελλιμενισμό τους στην επικράτειά της.

«Οι 87 άνθρωποι που διασώθηκαν θα αναγκαστούν να περιμένουν πάνω από μια εβδομάδα πριν μπορέσουν να φθάσουν σε ασφαλές λιμάνι», κατήγγειλε η ProActiva Open Arms, τονίζοντας ότι τα τρόφιμα πάνω στο πλοίο της είναι λιγοστά.

Δείτε όλα τα σχόλια