Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Ο ΟΗΕ εκφράζει την στήριξή του στην αποστολή της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΟΗΕ εκφράζει την στήριξή του στην αποστολή της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο

Προτροπή προς όλα τα μέρη «να εμπλακούν ουσιαστικά στις διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών και να αδράξουν την ευκαιρία που αυτές αντιπροσωπεύουν για να οικοδομήσουν επειγόντως πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του ΣΑ», απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με δήλωση που ανέγνωσε στους δημοσιογράφους εκ μέρους των μελών του ο προεδρεύων, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης του σώματος από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ στην Κύπρο, την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο Σουηδός πρόεδρος του ΣΑ στη δήλωσή του εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη του Συμβουλίου στις προσπάθειες της κ. Σπέχαρ και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και καλωσόρισε το διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ ως «συμβούλου του ΓΓ για τη διευθέτηση του Κυπριακού».

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση εκ μέρους των μελών του ΣΑ προς όλα τα μέρη «να επιδείξουν πραγματική πολιτική βούληση και υπευθυνότητα και να προβούν στους αναγκαίους συμβιβασμούς για να φτάσουν σε διευθέτηση η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κυπρίους και την ευρύτερη περιοχή».

Ο προεδρεύων του ΣΑ καλωσόρισε τις προσπάθειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών, των γυναικών και της νεολαίας σε μια μελλοντική διαδικασία για τη διευθέτηση.

Σε δηλώσεις της η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ χαρακτήρισε «καλή την ανταλλαγή» με τα μέλη του ΣΑ για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε ικανοποίηση για την συνεχιζόμενη έκφραση υποστήριξης από μέρους του ΣΑ στον ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επί του πεδίου, όσο και τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ στο Κυπριακό.

Όπως είπε, πολλά μέλη του ΣΑ εγκωμίασαν την εκπλήρωση από μέρους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σχεδόν όλων των εισηγήσεων που υπήρχαν στην έκθεση για την στρατηγική της αξιολόγηση, η οποία έγινε πέρυσι και συμπεριλήφθηκε σε έκθεση του ΓΓ.

Τέλος ανέφερε ότι τα μέλη καλωσόρισαν θερμά την παρούσα στις διαβουλεύσεις Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία θα διεξαγάγει σύντομα διαβουλεύσεις με τα μέρη της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL