Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Η Τερέζα Μέι απείλησε με πρόωρες εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Τερέζα Μέι απείλησε με πρόωρες εκλογές

Με πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, φέρεται να απείλησε τους αντάρτες στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε περίπτωση που απέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit και τις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ, μεταδίδουν οι The Times.

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Βρετανίας, έχουν διεξαχθεί τέσσερις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, το 2014· οι βουλευτικές εκλογές του 2015· το δημοψήφισμα για το Μπρέξιτ, το 2016· και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλοευρωπαίους πολιτικούς, υπό τους πρώην υπουργούς Στίβεν Χάμοντ και Νίκι Μόργκαν, μερικά λεπτά πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ την Τρίτη (1).

Η Μέι απέφυγε μόλις και μετά βίας την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, κι η πολιτική της μοίρα κρίθηκε από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ στις τάξεις των Τόρις.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε με 307 ψήφους υπέρ έναντι 301 κατά μια τροπολογία επί του σχεδίου νόμου για το εμπόριο που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία για την τελωνειακή σύνδεση με την ΕΕ εάν δεν έχει επιτύχει συμφωνία για το εμπόριο με τις Βρυξέλλες ως την 21η Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL