Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Μάλτα, Γαλλία και Γερμανία δέχονται 150 μετανάστες από τους 442 που βρίσκονται σε πλοία της Frontex
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάλτα, Γαλλία και Γερμανία δέχονται 150 μετανάστες από τους 442 που βρίσκονται σε πλοία της Frontex

Φωτογραφία αρχείου

Γαλλία και Μάλτα πρόκειται να δεχθούν συνολικά 100 μετανάστες, από τους 442 που επιβαίνουν σε δυο στρατιωτικά πλοία, της Frontex και του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, νότια της Σικελίας, δήλωσε μέσω Facebook ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα, και άλλες χώρες θα δηλώσουν πρόθυμες να φιλοξενήσουν κάποιους από τους διασωθέντες. Κατά την χθεσινή ημέρα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, είχε συνομιλίες επί του θέματος, και με τους 27 επικεφαλής των κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς χθες το πρωί, διασώθηκαν 442 μετανάστες οι οποίοι επιβιβάσθηκαν σε πλοία της Frontex και της ιταλικής ακτοφυλακής, διότι το αλιευτικό με το οποίο είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη, κινδύνευε να βυθιστεί.

Εκτός από τους 442 μετανάστες στο αλιευτικό επέβαιναν και οκτώ γυναίκες και παιδιά που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, της Ιταλίας, καθώς βούτηξαν στη θάλασσα όταν είδαν τα πλοία της Frontex.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να υποδεχθεί το σύνολο των συγκεκριμένων μεταναστών και προσφύγων και ότι πρέπει να αποφασιστεί δίκαιη κατανομή των σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Αργότερα, και η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, να παραλάβει 50 από τους μετανάστες των πλοίων της Frontex.

«Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου" να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο», ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL