Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Επιμένει στην πρόταση για απογραφή των Ρομά στην Ιταλία ο Μ.Σαλβίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιμένει στην πρόταση για απογραφή των Ρομά στην Ιταλία ο Μ.Σαλβίνι

Επιμένει στην πρόταση για απογραφή των Ρομά στην Ιταλία ο υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων, της αντιπολίτευσης, κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ο γραμματέας της Λέγκα, επανερχόμενος στο θέμα, έγραψε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook: «"Απογραφή" των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σήμερα το πρωί, στην περιοχή Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις».

Στο μεταξύ, στην αντίπερα όχθη, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος «Ελεύθεροι και Ίσοι», προχώρησε σε μήνυση κατά του Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους, παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ενόψει και του β' γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL