Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Γαλλία και Γερμανία χαιρετίζουν τη φιλοευρωπαϊκή στάση του Τζ.Κόντε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία και Γερμανία χαιρετίζουν τη φιλοευρωπαϊκή στάση του Τζ.Κόντε

Χαιρετίζουν τη βούληση του νέου εντολοδόχου πρωθυπουργού της Ιταλίας να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Είναι πολύ καλή ένδειξη ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ιταλίας εκφράζεται με φιλοευρωπαϊκό τρόπο, ότι είπε πως θέλει, μαζί με την κυβέρνησή του, να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Γάλλος ομόλογός του, Μπρουνό Λε Μερ, επισήμανε ότι «όλοι σημείωσαν το θετικό ύφος των πρώτων δηλώσεων» του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεσμεύτηκε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Είναι μια θετική ένδειξη και θέλουμε να εργαστούμε εποικοδομητικά με την Ιταλία και θα κρίνουμε με βάση τις πράξεις», πρόσθεσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζ.Κόντε την Τετάρτη, αφού παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, δήλωσε ότι γνωρίζει πως «πρέπει να επιβεβαιωθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή τοποθέτηση της χώρας» και ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL