Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Ο Ντι Μάιο ανακοίνωσε ότι νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ντι Μάιο ανακοίνωσε ότι νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε

Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα είναι ο καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, μετά τη συνάντηση που είχε λίγο νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ιταλίας στο προεδρικό μέγαρο.

«O Tζουζέπε Κόντε είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, ο οποίος προέρχεται από περιφερειακή περιοχή της χώρας μας, χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και μεγάλη ηθική ισχύ», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Ο Ντι Μάιο τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, «η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια».

Ενδεικτικά, ανέφερε την ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, την αξιοκρατία, την κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και την στήριξη των ανέργων με το «εισόδημα του πολίτη».

«Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Εξερχόμενος από την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, από την μεριά του, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα βάλει στο επίκεντρο της δράσης της την εργασία, την ασφάλεια και την μείωση των φόρων.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται», αλλά πρόσθεσε ότι «έστω και αν η χώρα θα σεβαστεί όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές δεσμεύσεις, η ιταλική οικονομική πολιτική θα αλλάξει, με κύριο στόχο την ανάπτυξη». «Θα είναι μια κυβέρνηση ελπίδας και του μέλλοντος, αλλά όχι υποχωρητική», κατέληξε ο γραμματέας της Λέγκα.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα συναντήσει τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην συνέχεια αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζ.Κόντε.

Όπως διέρρευσε, κατά την συνομιλία του με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Ματταρέλλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρξουν προβλήματα σε ότι αφορά την δημοσιονομική πολιτική της χώρας, και στο ότι ο νέος πρωθυπουργός (και στην οικονομική πολιτική), θα έχει ουσιαστική ελευθερία κινήσεων. Μια ελευθερία η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνον στα όσα αναφέρονται στην κυβερνητική συμφωνία των δυο αυτών πολιτικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL