Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεων από το Ιράκ ανακοίνωσε η Δανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεων από το Ιράκ ανακοίνωσε η Δανία

Φωτογραφία αρχείου

Την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεών της από το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα η Δανία, μετά τη νίκη των δυνάμεων του συνασπισμού κατα του ισλαμικού Κράτους. Η σταδιακή αποχώρηση θα ολοκληρωθεί στα τέλη του φθινοπώρου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

«Είμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να αρχίσουμε τον επαναπατρισμό των ειδικών δυνάμεών μας, το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει πλέον σημαντικό έδαφος στο Ιράκ», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, Άντερς Σάμουελσον.

Η Δανία, μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, διαθέτει από τον Αύγουστο του 2016 μερικές δεκάδες στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ -το κοινοβούλιο είχε δώσει την έγκρισή του για την αποστολή 60 στρατιωτών- που δραστηριοποιούνται στα σύνορα με τη Συρία.

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις «είναι στο εξής αυτόνομες» και «το ΙΚ εκδιώχθηκε σχεδόν από όλες τις ιρακινές περιοχές τις οποίες είχε καταλάβει η τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε ο Δανός υπουργός Άμυνας Κλαους Γιορτ Φρεντέρικσεν σε μια ανακοίνωση.

Η Δανία, μέλος του ΝΑΤΟ, διατηρεί στη μεγάλη αεροπορική βάση Αλ-Άσαντ, στην επαρχία Αλ-Άνμπαρ (δυτικά), μια μονάδα μηχανικού αποτελούμενη από 180 μέλη κατ΄ανώτατο όριο που βοηθά στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL