Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Το Λουξεμβούργο καλεί για εξηγήσεις την πρέσβειρα του Ισραήλ μετά τις "απαράδεκτες" βιαιοπραγίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Λουξεμβούργο καλεί για εξηγήσεις την πρέσβειρα του Ισραήλ μετά τις "απαράδεκτες" βιαιοπραγίες

Το Λουξεμβούργο αποφάσισε με τη σειρά του σήμερα να καλέσει για εξηγήσεις την πρέσβειρα του Ισραήλ στον απόηχο των «απαράδεκτων βιαιοπραγιών» στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Το υπουργείο «θέλει να επισημάνει επί της ευκαιρίας τη δυσανάλογη χρήση βίας εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας (…) και τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν σχετικά από την πρέσβειρα του Ισραήλ», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Η Σιμόνα Φράνκελ, η πρέσβειρα του Ισραήλ για το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, κλήθηκε χθες από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών στις Βρυξέλλες όπου μετέβη σήμερα.

Η Ισραηλινή διπλωμάτης προκάλεσε αντιδράσεις καθώς χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Παλαιστινίους που έπεσαν νεκροί από τις ισραηλινές σφαίρες τη Δευτέρα στη Γάζα, σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Βελγίου RTBF. Η Φράνκελ διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η προσφυγή στη βία από το Ισραήλ δεν ήταν δυσανάλογη.

«Το Λουξεμβούργο καταδικάζει απερίφραστα τη δυσανάλογη χρήση βίας εναντίον αμάχων και ζητά τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας» επισημαίνει το ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου.

Πηγή: ΑΜΠΕ- AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL