Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
«Κανείς δεν μπορεί να θέτει στην Ρωσία τελεσίγραφα 24 ωρών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Κανείς δεν μπορεί να θέτει στην Ρωσία τελεσίγραφα 24 ωρών»

Κανείς δεν μπορεί να θέτει στην Ρωσία τελεσίγραφα, 24 ωρών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία 1» σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χθες στο βρετανικό κοινοβούλιο, ζητώντας από την Ρωσία να δώσει εντός 24 ωρών απαντήσεις για τις νευροπαραλυτικές ουσίες που παράγει.

«Μετά απ όσα είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμα του στην ομοσπονδιακή Συνέλευση κανένας δεν μπορεί να ανέβει στο βήμα του κοινοβουλίου της χώρας του και να πει δίνω στην Ρωσία 24 ώρες προθεσμία», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η ίδια δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι δεν έχει πραγματικά στοιχεία για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ.

«Το δηλητήριο κανείς δεν το γνωρίζει, ας μιλήσουμε έντιμα και αντικειμενικά, και η Τερέζα Μέι η οποία δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια της» δήλωσε η Ζαχάροβα τονίζοντας ότι η κατάσταση γύρω από τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί η βρετανική μηχανή προπαγάνδας.

Είπε επίσης ότι για την έρευνα του περιστατικού το Λονδίνο δεν χρησιμοποίησε «κανέναν νόμιμο μηχανισμό, που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο», όπως και ότι η Βρετανία προς το παρόν δεν έχει απαντήσει σε κανέναν από τα ερωτήματα που έχει θέσει η Ρωσία. «Ζητήσαμε να μας δώσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν το ζήτημα αυτό. Αλλά δεν υάρχει καμία απάντηση», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL