Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Το Λονδίνο να συμφωνήσει σε μια μεταβατική περίοδο για το Brexit"

Οι γερμανικές επιχειρήσεις θα προτιμούσαν μια εις βάθος ενοποίηση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ μετά το Brexit, ιδανικά με τη Βρετανία να παραμένει στην τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά

Η Βρετανία πρέπει να συμφωνήσει σε μια φάση εφαρμογής σε ό,τι αφορά το καθεστώς για την έξοδό της από την ΕΕ, διαφορετικά οι γερμανικές εταιρίες θα αναγκαστούν να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχουν εκπονήσει με βάση το ‘χειρότερο σενάριο’, ανέφερε σήμερα η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI.

«Ζητάμε μια βασική απόφαση σε αυτό από την ΕΕ και τη βρετανική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διαφορετικά, κάποιες εταιρίες θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης με βάση το χειρότερο σενάριο, το οποίο κανείς δεν θέλει και το οποίο θα τους ζημιώσει όλους», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της BDI Γιόαχιμ Λανγκ.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις θα προτιμούσαν μια εις βάθος ενοποίηση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ μετά το Brexit, ιδανικά με τη Βρετανία να παραμένει στην τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά, ανέφερε η BDI, αλλά η βρετανική κυβέρνηση το έχει απορρίψει αυτό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιον κοροϊδεύουν;

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο