Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Σοβάρεψε και ο Γκρίλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοβάρεψε και ο Γκρίλο

Ο Μπέπε Γκρίλο άφησε τα αναθέματα και τις βωμολοχίες για να στηρίξει τους "κυβερνητικούς" παιάνες του Λουίτζι Ντι Μάιο τη στιγμή που οι τρεις ηγέτες της σταχτόμαυρης Κεντροδεξιάς εξορκίζουν τους πάντες εναντίον οποιασδήποτε συνεργασίας με άλλες δυνάμεις, ενώ λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην πλούσια Πάδοβα μια 75χρονη συνταξιούχος λιποθυμούσε από ασιτία σε ένα σούπερ μάρκερ, όπου είχε πάει πιθανώς για να κλέψει καμιά κονσέρβα.

Στον γιατρό δήλωσε ότι με τα χρήματα που παίρνει δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα και στο σπίτι της η θέρμανση δεν είναι αρκετή. Η 75χρονη ανήκει στο 30% των Ιταλών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και του αποκλεισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Istat. Το 30% του πληθυσμού για το οποίο τα περισσότερα κόμματα και οι πολιτικοί τους δεν μιλούν, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Κινήματος Πέντε Αστέρων (Κ5Α) Ντι Μάιο παρουσίασε τους 18 υπουργούς της "κυβέρνησής" του, συμπεριλαμβανομένης της πανεπιστημιακού ελληνικής καταγωγής Πάολα Τζιαννετάκη, που... θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών. "Ίσως τελείωσε η εποχή των ‘άντε γαμήσου’. Προσπάθησα να καταλάβω, να είμαι περίεργος, να καταλάβω, Θεέ μου, να καταλάβω" έγραψε στο blog του ο μέντορας Γκρίλο αποδεχόμενος τους καλούς τρόπους και στοχεύοντας σε μια νέα εποχή κυβερνητικών συνεργασιών για το Κίνημα.

Μόνο που ο υποψήφιος υπουργός Παιδείας Σαλβατόρε Τζουλιάνο εμφανίστηκε αδιάβαστος στην παρουσίαση της "κυβέρνησης" εκθειάζοντας στην πράξη τμήμα της μεταρρύθμισης της Παιδείας που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, για να αναγκαστεί αργότερα να κάνει... συμπληρωματικές δηλώσεις.

"Το πρόγραμμά μας είναι ασυμβίβαστο με την Αριστερά. Με το Κ5Α είναι αδύνατον να κάτσουμε μαζί στο ίδιο τραπέζι. Αποφασίσαμε από κοινού να μην κάνουμε καμιά συνεργασία με συνασπισμούς και πολιτικά παζάρια και να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική ακόμη και εάν δεν πάρουμε την απόλυτη πλειοψηφία" τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην κοινή προεκλογική εκδήλωση στη Ρώμη με τον ρατσιστή Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά και τη φασιστοειδή Τζιόρτζιο Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας.

Με το απρόβλεπτο στυλ που τον διακρίνει, ο καναλάρχης Σίλβιο έβγαλε το μαντήλι του για να σκουπίσει τον ιδρώτα από το μέτωπο του Σαλβίνι, που δήλωσε κουρασμένος από τις πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις που έκανε.

Η κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία επιτάχυνε πάντως το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας "παγώνοντας" στην κυριολεξία πολλές δραστηριότητες των υποψηφίων και των κομμάτων εξαιτίας των προβλημάτων στις μεταφορές και των χαμηλών θερμοκρασιών που κρατούν τον κόσμο στα σπίτια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL