Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τον Χαβιέρ Ντομένεκ στηρίζει ο Δ. Παπαδημούλης για τις εκλογές στην Καταλωνία (Video)

“Ο Χαβιέρ Ντομένεκ προτείνει μια πειστική, εναλλακτική λύση για την Καταλονία και την Ισπανία” τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Χαβιέρ Ντομένεκ και του Catalunya en Comú, της αριστερής και προοδευτικής συμμαχίας του τοπικού Ποδέμος, των Πράσινων και της Ενωμένης και Εναλλακτικής Αριστεράς, για τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία.

Σε δήλωση στήριξης προχώρησαν, μεταξύ άλλων, και οι ευρωβουλευτές Σκα Κέλερ (Γερμανία, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων – Greens/EFA), Σέρτζιο Κοφεράτι (Ιταλία, ομάδα Σοσιαλιστών – S&D), Μαρίνα Αλμπιόλ (Ισπανία, ομάδα Αριστεράς GUE/NGL), Φλορέν Μαρσελεσί (Ισπανία, ομάδα Πράσινων - Greens/EFA), Καρίμα Ντελί (Γαλλία, ομάδα Πράσινων - Greens/EFA), Χέιντι Χαουτάλα (Φινλανδία - ομάδα Πράσινων - Greens/EFA), και ο Φίλιπ Λάμπερτς (Βέλγιο - ομάδα Πράσινων - Greens/EFA).

Ακολουθεί η δήλωση:

«Εκφράζω τη στήριξή μου στον Χαβιέρ Ντομένεκ και στο Catalunya en Comú για τις εκλογές στην Καταλωνία.

Ο Χαβιέρ προτείνει μια πειστική, εναλλακτική λύση για την Καταλωνία και την Ισπανία, βασισμένη στον πολιτικό διάλογο, στη συνεννόηση και στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που μπορούν να δώσουν απάντηση στο πολιτικό αδιέξοδο στο ζήτημα της ανεξαρτησίας και στις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας.

Ο Ντομένεκ καλεί στη δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που προωθούν την κοινωνική ατζέντα, την κοινωνική συνοχή, τη δίκαιη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου. Είμαστε μαζί του».    

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο