Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Δ. Αβραμόπουλος: Σποραδικοί οι έλεγχοι των βελγικών αρχών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Αβραμόπουλος: Σποραδικοί οι έλεγχοι των βελγικών αρχών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

«Οι βελγικές αρχές πραγματοποιούν σποραδικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών», ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
Κληθείς να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, τις πρόσφατες καταγγελίες ευρωβουλευτών και άλλων Ελλήνων ταξιδιωτών στο Βέλγιο, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε τα εξής: «Οι βελγικές αρχές μάς ενημέρωσαν επίσημα ότι πραγματοποιούν σποραδικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στη βάση εκτιμήσεων κινδύνου. Οι έλεγχοι αυτοί δεν αφορούν μόνο τις πτήσεις από την Ελλάδα και δεν πραγματοποιούνται εκτός του χώρου Σένγκεν».
 
Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο και πως δεν πρόκειται για κάτι που προέκυψε τώρα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι αστυνομικοί έλεγχοι προβλέπονται από τον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν» και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε επαφή με τις βελγικές αρχές.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL