Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Γαλλία: Ο Κριστόφ Καστανέρ εξελέγη επικεφαλής του προεδρικού κόμματος LRΕΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία: Ο Κριστόφ Καστανέρ εξελέγη επικεφαλής του προεδρικού κόμματος LRΕΜ

Ο Κριστόφ Καστανέρ εξελέγη σήμερα, όπως αναμενόταν, επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατία Εμπρός (La République en marche) κατά τη διάρκεια του συμβουλίου του κόμματος στο Σασιέ κοντά στη Λιόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Μοναδικός υποψήφιος σε αυτή την ψηφοφορία που διεξήχθη δι' ανατάσεως της χειρός και κεκλεισμένων των θυρών, ο Καστανέρ θα κατέχει επίσημα τη θέση του «γενικού αντιπροσώπου» για τριετή θητεία. Εξελέγη ομόφωνα από τους παρόντες με δύο αποχές, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

«Είμαι περήφανος και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που εξελέγην γενικός αντιπρόσωπος της LaRem. Θα τεθώ στην υπηρεσία του κινήματός μας και θα μεταφέρω τη φωνή όλων των υποστηρικτών μας», έγραψε στο τουίτερ ο Καστανέρ.

«Θα είμαι ένας συντονιστής, ένας διευκολυντής στην υπηρεσία σας», «η ψήφος σας δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα, μόνο υποχρεώσεις», δήλωσε ο Καστανέρ απευθυνόμενος στα μέλη του συμβουλίου, του «κοινοβουλίου» του κόμματος, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Χαίρομαι που το κίνημα έχει σήμερα το πρόσωπο του Κριστόφ Καστανέρ ως βασικού αξιωματούχου», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρισάρ Φεράν, επικεφαλής των βουλευτών της LREM, που συγκροτούν το μεγαλύτερο τμήμα του αποτελούμενου από 750 μέλη συμβουλίου.

Μετά την ομόφωνη έγκριση του «χάρτη αξιών» του κατά την έναρξη των εργασιών του συμβουλίου του, το προεδρικό κόμμα αναμένεται να εγκρίνει σήμερα πριν από το μεσημέρι το 20μελές εκτελεστικό γραφείο που θα αποτελέσει την ομάδα η οποία θα πλαισιώσει τον Καστανέρ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, ο Καστανέρ, 51 ετών, αναμένεται να εγκαταλείψει τουλάχιστον την πρώτη αν όχι και τις δύο θέσεις που κατέχει στην κυβέρνηση.

Η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος θα οδηγήσει στην αρχή της εβδομάδας σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται ωστόσο να είναι περιορισμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL