Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Siemens: Περικοπές 6900 θέσεων εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Siemens: Περικοπές 6900 θέσεων εργασίας

Σε περικοπή 6.900 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει την επόμενη χρονιά η Siemens, οι μισές εκ των οποίων αφορούν εργαζόμενους στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, τα εργοστάσια κατασκευής ανεμογεννητριών στο Γκέρλιτς και στην Λειψία πρόκειται να κλείσουν, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να πωληθεί το εργοστάσιο στην Ερφούρτη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Τζο Κέζερ, ο τομέας της ενέργειας αλλάζει και το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία και η Siemens πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο, αν οι εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς αντικείμενο θα μπορέσουν να απασχοληθούν σε άλλες θέσεις της εταιρίας.

Ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις των εργαζομένων έξω από τα κεντρικά της εταιρίας στο Μόναχο, ενώ αναμένεται να οργανωθούν και νέες κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα, με βασικότερο επιχείρημα την αύξηση των κερδών που σημειώνει το τελευταίο διάστημα η Siemens.

«Περικοπές θέσεων εργασίας αυτής της έκτασης είναι απολύτως απαράδεκτη, αν λάβει κανείς υπόψη την εξαιρετική συνολική κατάσταση της επιχείρησης», δήλωσε το μέλος του προεδρείου του συνδικάτου IG-Metall Γιούργκεν Κέρνερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL