Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Παρουσιάστηκε η λογοκριμένη έκθεση γελοιογραφίας στο Στρασβούργο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρουσιάστηκε η λογοκριμένη έκθεση γελοιογραφίας στο Στρασβούργο

Ολόκληρη η έκθεση γελοιογραφίας που λογοκρίθηκε από τους κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «εμπρηστική» παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Στρασβούργο. Τα σκίτσα που αφορούσαν την ευρωπαϊκή πολιτική εκτέθηκαν από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου με αφορμή τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και ο πρέσβης Στέλιος Περράκης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στις 8 Δεκεμβρίου η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, τον Ιανουάριο στο φεστιβάλ του Viareggio στην Ιταλία και τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη.

Προς αυτή την εξέλιξη συνέβαλαν και οι διεθνείς διαστάσεις που έλαβε το πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας της έκθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, που απαντήθηκε από τους δημιουργούς, Έλληνες και ξένους, με νέα σκίτσα.

Τότε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει μια διαμαρτυρία-ζωντανή έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτές, σκιτσογράφους και καλεσμένους να φορούν μπλούζες με όλα τα σκίτσα τυπωμένα, τονίζοντας ότι «πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην λογοκρισία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL