Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαδηλωτές διέκοψαν συζήτηση στη Βόνη για τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή

ΑΜΠΕ

Στο περιθώριο των συζητήσεων για την κλιματική αλλαγή στη Βόνη της Γερμανίας, ακτιβιστές διέκοψαν εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν επαρκούν για τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκε

Σε εκδήλωση στο περιθώριο των συζητήσεων για την κλιματική αλλαγή στη Βόνη παρενέβησαν ακτιβιστές υποστηρικτές της «πράσινης» ενέργειας τη Δευτέρα, εκφράζοντας την άποψη ότι ο κόσμος θα έπρεπε να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με βάση τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι ΗΠΑ. «Ισχυρίζεσαι ότι είσαι Αμερικανός αλλά εμείς βλέπουμε την απληστία σου» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι καλώντας τις ΗΠΑ «να αφήσουν το κάρβουνο στο χώμα», προτού αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Ο ρόλος των καθαρότερων και αποτελεσματικότερων ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ υποστηρίζουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο άνεμος και ο ήλιος, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες παγκοσμίως.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, με σκοπό να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο