Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Διαδηλωτές διέκοψαν συζήτηση στη Βόνη για τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδηλωτές διέκοψαν συζήτηση στη Βόνη για τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή

Σε εκδήλωση στο περιθώριο των συζητήσεων για την κλιματική αλλαγή στη Βόνη παρενέβησαν ακτιβιστές υποστηρικτές της «πράσινης» ενέργειας τη Δευτέρα, εκφράζοντας την άποψη ότι ο κόσμος θα έπρεπε να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με βάση τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι ΗΠΑ. «Ισχυρίζεσαι ότι είσαι Αμερικανός αλλά εμείς βλέπουμε την απληστία σου» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι καλώντας τις ΗΠΑ «να αφήσουν το κάρβουνο στο χώμα», προτού αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Ο ρόλος των καθαρότερων και αποτελεσματικότερων ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ υποστηρίζουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο άνεμος και ο ήλιος, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες παγκοσμίως.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, με σκοπό να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL