Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την ανάγκη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit υπογραμμίζει το Βερολίνο

«Ο χρόνος τρέχει και χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

«Χρειάζεται επειγόντως πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μέχρι στιγμής εξέλιξη της συζήτησης.

«Ο χρόνος τρέχει και χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος. Είναι κατανοητό ο κ. Μπαρνιέ να τονίζει πόσο επείγον είναι για την Βρετανία να ενεργήσει εγκαίρως, να καταθέσει προτάσεις, εάν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στην Σύνοδο του Δεκεμβρίου πρόκειται να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως οι συνομιλίες να συνεχιστούν με εποικοδομητικό τρόπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο