Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
School Bus Project: Μαθήματα σε πρόσφυγες στο Καλαί σε λεωφορείο που έγινε σχολική αίθουσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

School Bus Project: Μαθήματα σε πρόσφυγες στο Καλαί σε λεωφορείο που έγινε σχολική αίθουσα

Πριν κάποιους μήνες μία ομάδα εκπαιδευτικών και εθελοντών είχε μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο λεωφορείο του '89 σε σχολική αίθουσα, ώστε να γίνονται μαθήματα στους πρόσφυγες του Καλαί στη Γαλλία. Η χρήση λεωφορείου ως αίθουσα διδασκαλίας λειτούργησε ως διέξοδος και σύντομα το εγχείρημα αγκαλιάστηκε από την κοινότητα.

Με τη διάλυση του καταυλισμού του Καλαί όπου είχαν στοιβαχτεί 7.000 άνθρωποι, το λεωφορείο σταμάτησε να λειτουργεί, πήγε στο Μπράιτον, στην Αγγλία για συντήρηση, με σκοπό να αξιοποιηθεί για αντίστοιχα "δρομολόγια" ανά την Ευρώπη.

Μετά από λίγους μήνες στο Καλαί, εντοπίζεται ξανά η ανάγκη για έμπρακτη υποστήριξη σε πρόσφυγες. Αν και δεν βρίσκονται εκεί πλέον τόσοι πολλοί άνθρωποι και δεν υφίσταται ο καταυλισμός, έχει διαπιστωθεί η παρουσία 750 προσφύγων που ζουν μέσα στο δάσος, στις πιο απάνθρωπες συνθήκες. Οι περισσότεροι είναι νέοι ηλικίας 14 έως 21 ετών από την επαφή μαζί τους έχει φανεί ότι θα ήθελαν πολύ να ξαναγίνουν μαθήματα

Η ομάδα που "τρέχει" την πρωτοβουλία αποφάσισε να επιστρέψουν την πρωτοβουλία, έχοντας προηγουμένως προχωρήσει σε ένα λεπτομερή σχεδιασμό, που κράτησε εβδομάδες. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή θα βρίσκονται τα πρώτα μέλη της.

Καθώς η ομάδα είναι πολύ μικρή, καλεί εθελοντές εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, το οποίο αφορά πρόγραμμα τριών μηνών. Παράλληλα θα καταβληθεί προσπάθεια για την ευρύτερη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL