Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Οι Anonymous κήρυξαν "πόλεμο" στην Ισπανία του Ραχόι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Anonymous κήρυξαν "πόλεμο" στην Ισπανία του Ραχόι

Η ιστοσελίδα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας δέχθηκε κυβερνοεπίθεση έπειτα από απειλές της οργάνωσης Anonymous, λίγες ώρες αφού ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ενεργοποίησε το άρθρο 155 του Συντάγματος που αναστέλλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας.

«Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα είναι αδύνατη εξαιτίας συρροής υπερβολικά μεγάλου αριθμού χρηστών», δήλωσε εκπρόσωπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, η κεντρική υπηρεσία Πληροφοριών της Ισπανίας, έκανε γνωστό χθες ότι η οργάνωση ακτιβιστών Anonymous ανακοινώνει μέσω λογαριασμών εκστρατεία μαζικών επιθέσεων με το σύνθημα #OpCatalunya και #FreeCatalunya.

Ιστοσελίδες της ισπανικής κυβέρνησης έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε λίγη ώρα πριν ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοινώσει την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος για την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας και την υπαγωγή της στην κεντρική διοίκηση.

Το 2010, κατόπιν προσφυγής του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε μερικώς ανακαλέσει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας, το οποίο είχε εγκριθεί το 2006 από το καταλανικό κοινοβούλιο και προέβλεπε διευρυμένες αρμοδιότητες για τις τοπικές αρχές, ενώ όριζε την Καταλονία ως «έθνος» στο πλαίσιο του ισπανικού κράτους.

Το επεισόδιο αυτό είχε θεωρηθεί ταπείνωση για πολλούς Καταλανούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL