Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ραχόι και σοσιαλιστές θα εφαρμόσουν το Σάββατο το άρθρο 155
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ραχόι και σοσιαλιστές θα εφαρμόσουν το Σάββατο το άρθρο 155

Η ισπανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει το Σάββατο το άρθρο 155, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού και εκπροσώπου της κυβέρνηση της Μαδρίτης Μέντεθ Ντε Βίχο στην επιστολή του προέδρου της Καταλωνίας Πουιζδεμόντ, που για την κυβέρνηση της Μαδρίτης δνε ξεκαθάρισε εάν έχει ανακηρύξει ή όχι την ανεξαρτησία.

Το Σάββατο θα συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο υπουργών για να αποφασίσει τα μέτρα που θα υιοθετηθούν.   

Η ισπανική κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την υποστηρίζουν, το Λαϊκό και Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι Πολίτες, στοχεύουν να προκαλέσουν πρόωρες εκλογικές με την εφαρμογή του άρθρου 155 για “να επιστρέψει η Καταλωνία στη νομιμότητα”, όπως ισχυρίστηκε ο Μέντεθ Ντε Βίχο.

Οι σοσιαλιστές στην Αυλή του Ραχόι

Εκπρόσωποι του Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος βρίσκονται από τις 10.00 σε διαρκή συνεδρίαση για να αποφασίσουν τα μέτρα που θα υιοθετηθούν για την εφαρμογή του άρθρου 155.

Ο πρόεδρος της Καταλωνίας Πουιζδεμόντ στην επιστολή που έστειλε στην ισπανική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι το τοπικό κοινοβούλιο της Καταλωνίας δεν έχει ανακηρύξει ακόμη την ανεξαρτησία, αλλά δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με τη Μαδρίτη, στο αίτημα “επιστροφής στη νομιμότητα”. Ο Πουιζδεμόντ στην επιστολή του διευκρίνισε ότι το κοινοβούλιο της Καταλωνίας θα προχωρήσει στην τυπική ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εάν το ισπανικό κράτος “συνεχίσει να εμποδίζει το διάλογο και συνεχίσει την καταστολή”.   

Ο Πουιζδεμόντ στην επιστολή του έκανε εκ νέου έκκληση για διάλογο, υποστηρίζοντας ότι οι συλλήψεις των προέδρων της ANC και της Omnium Cultural Σάντσεθ και Κουισάρτ αντιστοίχως, δεν συνεισφέρουν στην υποχώρηση της έντασης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL